GSM
távfelügyelet
 

A mobiltelelefon hálózatok, a GSM adatátvitel elterjedése új távlatokat nyitott a távfelügyeleti rendszerek számára. A hagyományos módszerek (URH, vezetékes telefon, CATV stb) nehézkességük, rugalmatlanságuk, vagy nagy beruházási igényük  miatt, a távfelügyeleti rendszerek legkritikusabb részét jelentették, hiányuk pedig meghiusította a távfelügyelet megvalósítását.

Az igényeket felismerve, Pannon GSM és a Telekont Kft   komplex, átfogó megoldást kínál partnereinek. A Telekont Kft a Pannon  GSM hivatalos viszonteladója lett kifejezetten az un."non-voice" azaz adatátviteli alkalmazások   területére.

A Telekont Kft közel 20 éves távfelügyeleti, folyamatirányítási tapasztalata és a Pannon GSM lefedettsége, kommunikációs szakmai háttere piacképes üzleti konstrukciói biztosítják, hogy valóban mûködõ, a felhasználó igényeit kielégítõ megoldások szülessenek.

A módszer lényege, hogy a felügyelendõ objektumnál elhelyezett adatgyûjtõ, szabályzó készülék mellé telepítünk egy GSM modemet. Ennek kezelését a Telekont kft valamennyi készüléke ma már képes ellátni. A modemen és a GSM hálózaton keresztül a terepi készülék kapcsolódik a központban elhelyezett modemhez és számítógéphez, ami a felügyeletet ellátja, ill. hagyományos mobiltelefonokhoz, amelyek SMS üzeneteket küldhetnek, és fogadhatnak.

                               

A GSM távfelügyelet lehetõségei

 Teljeskörû, kétirányú adatátviteli kapcsolat számítógéppel
(mérés, adatgyûjtés, paraméterállítás, távvezérlés)
Komplett távfelügyeleti rendszer grafikus megjelenítéssel, diszpécserközponttal.

SMS hibajelzés a felügyelt objektumról számítógépre vagy mobil telefonra
(kétállapotú jelek változása, határérték túllépés, egyéb események)
Beállított események bekövetkezése esetén  az elõzõleg megadott telefonszám(ok)ra SMS üzenetet küld.

SMS adatlekérdezés, távvezérlés mobil telefonkészülékkel
(mérés, adatgyûjtés, paraméterállítás, távvezérlés)
Telefonkészülékünkrõl SMS üzenetben kérdést küldünk a távoli objektumnak, amely SMS válaszüzenetében közli a kért információt, mérési adatokat.
 

A GSM kommunikáció elõnyei

Javasolt felhasználás
A fentiekbõl láthatóan gyakorlatilag bármilyen objektum távfelügyelhetõ GSM rendszerben, néhány jellemzõ alkalmazást azonban érdemes kiemelni:

Referencialista magyarul

CERTOP ISO 9001

Köszönjük látogatását! Kérjük keressen meg minket!

Telekont kft
H-1038 Budapest Szentendrei u. 250   Hungary
tel: (361)-250-46-57  fax : (361)-250-46-58  e-mail : telekont@mail.datanet.hu

vissza a főlapra